sábado, 6 de noviembre de 2010

Ayuda para "curar" la homosexualidad / Help to "cure" homosexuality

Duran pide ayuda para "curar" la homosexualidad

El portavoz de CiU en el Congreso recibe un aluvión de críticas de colectivos gays







23/06/2010 15:43 Actualizado: 24/06/2010 05:12

El secretario general de CiU y portavoz de su grupo en el Congreso, Josep Antoni Duran i Lleida, provocó ayer las iras de las organizaciones de homosexuales catalanas, incluidas las de militantes de la federación nacionalista. El líder democristiano se reafirmó en una opinión que había publicado en su blog, donde criticó el expediente que la Generalitat abrió a la Policlínica Tibidabo, el pasado 14 de junio, por aplicar fármacos y psicoterapia presuntamente para "curar" la homosexualidad.

En el texto original, Duran afirma: "Nunca he dicho que la homosexualidad sea una enfermedad", pero se muestra sorprendido por el hecho de que una persona reciba ayuda cuando decide "salir del armario", mientras que no puede buscar apoyo si decide "voluntariamente" hacer el paso inverso y convertirse en heterosexual. "Estoy en contra de represaliar la asistencia médica a las personas que buscan modificar su homosexualidad o controlarla", sostiene el diputado nacionalista.

Duran es el presidente del partido democristiano UDC, el socio menor de la federación CiU. Desde las filas del otro socio, CDC, llegaron las primeras críticas. En Convergais, el colectivo de homosexuales de este partido, se mostraron "indignados" con las declaraciones y subrayaron que "ser homosexual no es algo que se escoja o que se sufra, sino que simplemente uno es gay y punto" y por eso "no existe ninguna terapia que pueda cambiar su orientación sexual".

En esta línea, las juventudes de CDC, las JNC, condenaron "rotundamente" las clínicas que dicen curar la homosexualidad y animaron al Govern a que las "siga investigando".

El secretario general de la Coordinadora Gai-Lesbiana, Antonio Quirado, no se mostró sorprendido por las declaraciones de Duran. "Ya nos tiene acostumbrados", dijo. A pesar de ello, le preocupa que un líder de una federación que "pretende gobernar Catalunya" crea que la homosexualidad se puede curar y exigió oir la opinión de Artur Mas y del conjunto de CiU.
Miedo a la discriminación

Quirado puntualizó que las ayudas que se dan "no son para heterosexuales que quieren hacerse homosexuales, sino para personas que tienen miedo de la discriminación". Además invitó al líder democristiano a "leerse el Estatut, que condena la homofobia".

Ignasi Pujades, presidente de la Fundació Enllaç, defiende que clínicas como la expedientada "deberían eliminarse". El motivo por el que sus clientes quieren "curarse", asegura, es que "no aceptan su homosexualidad" por culpa de la presiones sociales y por un trasfondo ideológico, no por desearlo.

La izquierda también criticó las declaraciones. Ricardo Castro, de la sectorial de LGTB del PSC, las tildó de "aberrantes" e "impropias de un dirigente del siglo XXI". Para Miquel Carrillo, diputado de ERC, la actitud de Duran es "reaccionaria" y "en contra de las políticas de la Generalitat y de Europa de dar un trato de normalidad a la homosexualidad". Laia Ortiz, portavoz de ICV, denunció que este tipo de afirmaciones "fomentan la homofobia".


CATALÀ

Duran demana ajuda per "curar" l'homosexualitat

El portaveu de CiU al Congrés rep una allau de crítiques de col.lectius gais

 2010.06.23 15:43 Actualitzat: 24/06/2010 05:12

El secretari general de CiU i portaveu del seu grup al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, va provocar ahir les ires de les organitzacions d'homosexuals catalanes, incloses les de militants de la federació nacionalista. El líder democristià es va reafirmar en una opinió que havia publicat al seu bloc, on va criticar l'expedient que la Generalitat va obrir a la Policlínica Tibidabo, el passat 14 de juny, per aplicar fàrmacs i psicoteràpia presumptament per "curar" l'homosexualitat.

En el text original, Duran afirma: "Mai he dit que l'homosexualitat sigui una malaltia", però es mostra sorprès pel fet que una persona rebi ajuda quan decideix "sortir de l'armari", mentre que no pot buscar suport si decideix " voluntàriament "fer el pas invers i convertir-se en heterosexual. "Estic en contra de represaliar l'assistència mèdica a les persones que busquen modificar la seva homosexualitat o controlar-la", sosté el diputat nacionalista.

Duran és el president del partit democristià UDC, el soci menor de la federació CiU. Des de les files de l'altre soci, CDC, van arribar les primeres crítiques. En Convergais, el col.lectiu d'homosexuals d'aquest partit, es van mostrar "indignats" amb les declaracions i van subratllar que "ser homosexual no és una cosa que s'esculli o que es pateixi, sinó que simplement un és gai i punt" i per això "no existeix cap teràpia que pugui canviar la seva orientació sexual ".

En aquesta línia, les joventuts de CDC, les JNC, van condemnar "rotundament" les clíniques que diuen curar l'homosexualitat i van animar el Govern a que les "segueixi investigant".

El secretari general de la Coordinadora Gai-Lesbiana, Antonio Quirós, no es va mostrar sorprès per les declaracions de Duran. "Ja ens té acostumats", va dir. Malgrat això, el preocupa que un líder d'una federació que "pretén governar Catalunya" cregui que l'homosexualitat es pot curar i va exigir sentir l'opinió d'Artur Mas i del conjunt de CiU.
Por a la discriminació

Rit puntualitzar que les ajudes que es donen "no són per a heterosexuals que volen fer-se homosexuals, sinó per a persones que tenen por de la discriminació". A més va convidar al líder democristià a "llegir-se l'Estatut, que condemna l'homofòbia".

Ignasi Pujades, president de la Fundació Enllaç, defensa que clíniques com la expedientada "haurien d'eliminar". El motiu pel qual els seus clients volen "curar", assegura, és que "no accepten la seva homosexualitat" per culpa de la pressions socials i per un rerefons ideològic, no per desitjar-ho.

L'esquerra també va criticar les declaracions. Ricardo Castro, de la sectorial de LGTB del PSC, les va qualificar de "aberrants" i "impròpies d'un dirigent del segle XXI". Per Miquel Carrillo, diputat d'ERC, l'actitud de Duran és "reaccionària" i "en contra de les polítiques de la Generalitat i d'Europa de donar un tracte de normalitat a l'homosexualitat". Laia Ortiz, portaveu d'ICV, va denunciar que aquest tipus d'afirmacions "fomenten l'homofòbia".



ENGLISH


Duran asks for help to "cure" homosexuality

CiU's spokesman in Congress receives a barrage of criticism from gay groups

 23/06/2010 15:43 Updated: 24/06/2010 5:12

CIU general secretary and spokesman for his group in Congress, Josep Antoni Duran i Lleida, yesterday provoked the ire of gay organizations in Catalonia, including militants of the national federation. Democrat leader reaffirmed in an opinion that was posted on his blog, where he criticized the record that the Government opened the Polyclinic Tibidabo, on 14 June for allegedly applying drugs and psychotherapy to "cure" homosexuality.

In the original text, Duran says, "I never said that homosexuality is a disease, but was surprised by the fact that a person gets help when he decides to" come out "while unable to seek support if they decide" voluntarily "do the reverse step and become heterosexual. "I'm retaliating against health care for people who seek to modify or control their homosexuality," said nationalist deputy.

Duran is president of the Christian Democrat UDC party, the junior partner in the federation CiU. From the ranks of the other partner, CDC, arrived early reviews. In Convergais, the group of homosexuals in this game, they were "outraged" with the statements and stressed that "being gay is not something you choose or are suffering, but just one is gay, period," and therefore "not There is no therapy that can change their sexual orientation. "

In this vein, the youth of CDC, the JNC, condemned "categorically" clinics that claim to cure homosexuality, and encouraged the Govern to that "further investigation".

The general secretary of the Coordinadora Gai-Lesbian, Antonio Quiros, was not surprised by the statements of Duran. "Now we have come," he said. However, it is concerned that a leader of a federation that "seeks to govern Catalonia" believes homosexuality can be cured and demanded to hear the views of Artur Mas and the whole of CiU.
Fear of discrimination

Chiro stated that the aid given "are not for heterosexuals who want to be gay, but for people who are afraid of discrimination." He also invited the Democrat leader to "read the statute, condemning homophobia."

Ignasi Pujades, president of the Foundation Enllaç, argues that as the clinical record "should be eliminated." The reason why your customers want "cured", she says, is "do not accept his homosexuality" because of social pressures and ideological overtones, not desired.

The left also criticized statements. Ricardo Castro, the LGBT sector of the PSC, the described as "aberrant" and "unbecoming of a leader of XXI century." Miquel Carrillo, deputy ERC, Duran's attitude is "reactionary" and "against the policies of the Government and Europe to the normal treatment of homosexuality." Laia Ortiz, ICV spokesman, charged that such claims "promote homophobia."



FRANÇAIS


Duran demande de l'aide à «guérir» l'homosexualité

porte-parole de CiU au Congrès reçoit un déluge de critiques des groupes de gais

 23/06/2010 15:43 Mise à jour: 24/06/2010 05:12

OPC secrétaire général et porte-parole de son groupe au Congrès, Josep Antoni Duran i Lleida, hier, a provoqué l'ire des organisations gay en Catalogne, y compris des militants de la fédération nationale. chef de file démocrate a réaffirmé dans un avis qui a été posté sur son blog, où il a critiqué le dossier que le gouvernement a ouvert la polyclinique Tibidabo, le 14 Juin qui aurait appliqué des médicaments et la psychothérapie à «guérir» l'homosexualité.

Dans le texte original, Duran dit: «Je n'ai jamais dit que l'homosexualité est une maladie, mais a été surpris par le fait qu'une personne reçoit de l'aide quand il décide de« sortir »sans pouvoir trouver un soutien si elles décident" volontairement "faire le pas inverse et devenir hétérosexuels. «Je suis représailles contre les soins de santé pour les personnes qui cherchent à modifier ou contrôler leur homosexualité», a déclaré le vice nationalistes.

Duran est le président du parti démocrate-chrétien UDC, le partenaire junior de la fédération CiU. Dans les rangs de l'autre partenaire, CDC, sont arrivés les premières critiques. En Convergais, le groupe des homosexuels dans ce jeu, ils étaient "scandalisés" par les déclarations et a souligné que «l'homosexualité n'est pas quelque chose que vous choisissez ou qui souffrent, mais seulement un est gay, période," et donc "pas Il n'existe aucun traitement qui peuvent changer leur orientation sexuelle. "

Dans cette veine, les jeunes de la CDC, la CNP, a condamné "catégoriquement" les cliniques qui prétendent guérir l'homosexualité, et a encouragé le Gouvernement à ce «complément d'enquête".

Le secrétaire général de la Coordinadora Gai-Lesbienne, Antonio Quiros, n'a pas été surpris par les déclarations de Duran. «Maintenant, nous sommes venus, dit-il. Toutefois, il s'inquiète de ce qu'un chef d'une fédération qui «vise à régir la Catalogne", estime l'homosexualité peut être guérie et a demandé à entendre les opinions de Mas Artur et l'ensemble de CiU.
Peur de la discrimination

Chiro a déclaré que l'aide accordée "ne sont pas pour les hétérosexuels qui veulent être gay, mais pour les gens qui ont peur de la discrimination." Il a également invité le chef de file démocrate à «lire la loi, condamnant l'homophobie."

Ignasi Pujades, président de la Fondation Enllaç, fait valoir que le dossier clinique "devraient être éliminées." La raison pour laquelle vos clients veulent "guérir", dit-elle, «ne pas accepter son homosexualité» en raison de pressions sociales et les harmoniques idéologique, ne souhaite pas.

La gauche a également critiqué les déclarations. Ricardo Castro, le secteur LGBT de la CFP, le décrit comme «aberrante» et «indigne d'un chef de file du XXI siècle." Miquel Carrillo, vice-ERC, l'attitude de Duran est «réactionnaire» et «contre les politiques du gouvernement et en Europe pour le traitement normal de l'homosexualité." Laia Ortiz, porte-parole de ICV, chargé que de telles revendications "promouvoir l'homophobie."

No hay comentarios:

Publicar un comentario